Våra arborister i Stockholm utför både trädfällning och beskärning

Vill du få koll på vilka vanliga tecken som finns som tyder på att det är dags för trädbeskärning respektive trädfällning? Här går våra rutinerade arborister i Stockholm igenom allt du behöver veta!

Funderar du på om dina träd skulle må bra av beskärning, eller är det kanske rentav dags för trädfällning? Våra arborister i Stockholm har all den kunskap och erfarenhet som behövs för båda delarna. Här delar vi med oss av vår kunskap kring beskärning och trädfällning,

 

När är det dags för trädfällning i Stockholm? 

De vanligaste skälen till trädfällning i Stockholm är att trädet har dött eller att det står för nära en byggnad. Andra skäl kan vara att:

  • Trädet har drabbats av röta eller annan sjukdom
  • Det har uppstått stormskador
  • Trädrötter riskerar att växa in i husgrunden
  • Det börjar bli trångt på tomten
  • Trädet står i vägen vid en ombyggnad

 

Vem kan göra jobbet?

Det kanske kan förefalla enkelt att fälla ett träd, men det är faktiskt förknippat med avsevärda risker för skada på både egendom och person om man inte är insatt i tekniken och har rätt utrustning. En stark rekommendation är därför att anlita en professionell trädfällare i Stockholm som har rätt kompetens och adekvat utrustning.

 

Trädbeskärning, varför behövs det?

Beskärning kan ske av både estetiska och funktionella skäl. Vanliga anledningar är:

  • Att växten mår bra av beskärningen
  • En önskan att forma trädet
  • Få kontroll över trädets storlek
  • Få bättre kvalitet på trädets blommor och fruktsättning

 

Rätt tid att beskära träd

Tidigare trodde man att vårvintern var den optimala tiden för trädbeskärning, men för de flesta träd är månaderna juli, augusti och september, de så kallade JAS-månaderna, den bästa tiden för beskärning. JAS-månaderna är säkrast på grund av att trädet då befinner sig i tillväxtfas. En beskärning orsakar nämligen en typ av sår hos trädet och detta sår läker bättre då trädet är i tillväxtfas, alltså under sommaren och den tidiga hösten.

 

Det finns dock undantag från regeln om beskärning under JAS-månaderna. Fruktträd som äpplen och päron kan man skära ner på våren. Då är det också enklare att se vilka grenar som ska kortas in eftersom den som beskär har bättre sikt när trädet är avlövat. Tänk bara på att det inte får vara kallare än 10 minusgrader då beskärningen sker eftersom trädet kan ta skada om det beskärs när det är för kallt. Träd med stenfrukter, exempelvis plommon och körsbär, mår till skillnad från äpplen och päron bäst av att beskäras efter att de burit frukt vilket brukar innebära senhösten.

 

Vi hjälper dig med trädfällning och beskärning i Stockholm

Wasa Trädfällning utför alla typer av arbeten som har med träd att göra. Våra utbildade arborister finns till hands för både privatpersoner och företag över hela Stockholm. Vår personal har en gedigen kompetens och erfarenhet och har givetvis alla nödvändiga maskiner, verktyg och fordon som behövs för en säker och korrekt utförd hantering av träd!

 

Varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om oss och hur vi kan hjälpa dig med trädbeskärning och trädfällning i Stockholm!

Kontakta oss på Wasa Trädfällning

Är du intresserad av att anlita våra skickliga trädfällare i Stockholm med omnejd? Fyll i formuläret nedan, så tar vi fram en passande lösning för dig!