Så här går en stubbfräsning till med våra arborist i Stockholm

Vill du lära dig mer om hur en stubbfräsning går till? Här går våra rutinerade arborister i Stockholm igenom hur vi utför professionell stubbfräsning, vilka fördelar som finns med metoden samt vilka faktorer som avgör vad priset landar på.

Har du stubbar på din tomt som stör och är i vägen? Det mest miljövänliga, skonsamma och effektiva sättet att bli av med stubbar är stubbfräsning! Då stubben tagits bort på djupet med hjälp av fräsning har den nämligen ingen möjlighet att komma tillbaka. 

 

Våra arborister i Stockholm förklarar hur stubbfräsning utförs

Stubbfräsning innebär i korthet att man med hjälp av en så kallad fräsmaskin "fräser" ner stubben en bit under marknivå, normalt ner till cirka 10 centimeters djup. Efter det att våra arborister i Stockholm slutfört en stubbfräsning återstår endast en hög med flis och en grop i marken där stubben suttit. Man kan därefter exempelvis fylla igen denna grop med jord för att sedan så i gräsfrö.


Fördelar med stubbfräsning

  • Stubbfräsningen skapar en finare och mer lättskött yta eller gräsmatta. 
  • Det är ett effektivt sätt att ta bort en häck som står i vägen för nyplantering av en rabatt. 
  • Fliset som bildas av stubbfräsningen kan användas som jordförbättrare i rabatter, runt buskar och under träd.

 

Är det farligt att fräsa stubbar själv?

En stubbfräsning kräver både rätt maskiner och rätt kompetens, därför bör du alltid anlita en professionell arborist i Stockholm när du är i behov av stubbfräsning. Maskinerna som används har stora sågtänder som roterar med upp till 4000 varv i minuten - det innebär alltså stora risker om personen som sköter maskinen inte är helt säker på hur den ska hanteras.

 

Så arbetar våra arborister i Stockholm

Våra arborister i Stockholm använder sig vanligen av specialgjorda maskiner vid arbete med stubbfräsning. Valet av maskiner beror i första hand på stubbens storlek och placering samt vilken lutning marken har. Om stubben är placerad intill en husvägg, en mur eller invid ett berg måste man iaktta extra försiktighet för att inte förorsaka skador på fastigheten eller på stubbfräsens tänder.

Wasa Trädfällning arbetar vi i vissa fall med handgrävning som ett alternativ till stubbfräsning. Det kan vara aktuellt i de fall man vill ha så lite åverkan som möjligt på marken. Vid handgrävning används spade, yxa och såg för att få bort stubben med rötterna. Vi anpassar alltså våra arbetssätt efter de förutsättningar som finns för bästa resultat!

 

Kostnaden för stubbfräsning

Priset för stubbfräsning bestäms bland annat utifrån:

  • Ortens geografiska läge
  • Stubbens diameter
  • Fräsdjupet

 

Varmt välkommen att kontakta oss för att boka in ett kostnadsfritt besök för att få en offert baserad på hur just dina behov ser ut. Kom ihåg att RUT-avdraget ger dig som privatperson rätt till skattereduktion på arbetskostnaden på 50%. Vi ser fram emot att berätta mer om oss och våra tjänster!

Kontakta oss på Wasa Trädfällning

Är du intresserad av att anlita våra skickliga trädfällare i Stockholm med omnejd? Fyll i formuläret nedan, så tar vi fram en passande lösning för dig!